نقش کمیسیون های تخصصی مجالس ایران و ارمنستان در توسعه همکاریهای بخش خصوصی
رئیس گروه دوستی ایران و ارمنستان تاکید کرد: بررسی موضوعات مختلف توسط نمایندگان دو ملت در کمیسیون های تخصصی مجالس می تواند در تسریع و تسهیل همکاری های دولتی و بخش های خصوصی دو کشور تاثیر بسزایی داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، سید مهدی فرشادان رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان که در راس هیاتی پارلمانی از اعضای این گروه به ایروان سفر کرده است با آندرانیک کوچاریان رییس کمیسیون دائمی امور دفاعی و امنیتی و واهه هاکوبیان رییس کمیسیون اقتصادی مجلس ملی ارمنستان بصورت جداگانه دیدار و گفتگو کرد.
فرشادان در این دیدارها بر ضرورت تداوم گفتگوهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مجلس ملی ارمنستان در سطوح مختلف بویژه میان کمیسیون های تخصصی دو طرف تاکید کرد و گفت: بررسی موضوعات مختلف توسط نمایندگان دو ملت در کمیسیون های تخصصی مجالس می تواند در رفع موانع، فراهم کردن بسترهای قانونی و تسریع و تسهیل همکاری های دولتی و بخش های خصوصی دو کشور تاثیر بسزایی داشته باشد.
رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان در دیدار با رییس کمیسیون اقتصادی مجلس ملی ارمنستان گفت: ظرفیت های دو کشور بسیار بیشتر از سطح فعلی تبادلات اقتصادی است. با توجه به اینکه اراده دو کشور بر تقویت روابط دو جانبه است می توانیم سطح تبادلات دو طرف را در میان مدت تا یک میلیارد دلار افزایش دهیم.
وی افزود: خواهان توسعه روابط اقتصادی دو کشور در بخش هایی مانند انرژی بویژه نفت و گاز، تسهیل همکاری های مناطق آزاد و گمرکات، حمل و نقل و زیرساخت های ریلی و جاده ای، کشاورزی و سایر حوزه های مورد علاقه دو طرف هستیم و بعنوان نمایندگان پارلمان از هیچ تلاشی برای تسهیل و تسریع این مناسبات دریغ نخواهیم کرد.
فرشادان در دیدار با رییس کمیسیون امور دفاعی و امنیتی ارمنستان نیز گفت: خوشحالیم در منطقه وضعیت صلح حاکم است. باید تلاش کرد این وضعیت پایدار بماند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت کشورهای منطقه حمایت می کند. معتقدیم باید ژئوپلتیک منطقه بدون تغییر باقی بماند و حاکمیت ارمنستان بر راه های مواصلاتی حفظ شود.
واهه هاکوبیان رییس کمیسیون اقتصادی ارمنستان نیز در دیدار با گروه دوستی پارلمانی کشورمان گفت: در شرایط کرونایی فعلی، باید توجه ویژه ای به تقویت مناسبات اقتصادی فیمابین داشت. کریدور شمال و جنوب، واردات گاز از ایران و صادرات برق از ارمنستان، حمل و نقل و ترانزیت کالا و همکاری در گمرکات از مهمترین سرفصل های همکاری ایران و ارمنستان هستند که باید مورد توجه جدی قرار گیرند.
وی افزود: ارمنستان آمادگی کامل برای ارتقاء سطح مناسبات اقتصادی با ایران را دارد.
آندرانیک کوچاریان رییس کمیسیون امور دفاعی و امنیتی مجلس ملی ارمنستان نیز در دیدار با فرشادان بر ضرورت تبادل اطلاعات و تقویت همکاری های دفاعی دو طرف تاکید کرد و از مواضع ایران در حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی ارمنستان قدردانی نمود.
وی افزود: ما ایران را نه تنها به عنوان کشوری همسایه بلکه بعنوان یک برادر می بینیم. جمهوری اسلامی ایران کشوری بزرگ و تأثیرگذار در منطقه است. ما قائل به هیچ محدودیتی برای تقویت همکاری های فیمابین نیستیم.
وی در پایان افزود: ارمنستان همواره از تثبیت صلح و ثبات در منطقه استقبال کرده است. در شرایط فعلی برخی بازیگران فرامنطقه ای بدنبال تأثیرگذاری بر تحولات منطقه هستند که برای ما غیرقابل پذیرش است. دو کشور باید با همکاری بیشتر، از ورود این بازیگران به منطقه که بدنبال منافع خود هستند، ممانعت کنند.
شایان ذکر است در این جلسه آرا شاوردیان، روبرت بگلریان، پرویز اوسطی، جلال محمودزاده، صمدالله محمدی و محمود احمدی بیغش نمایندگان ارامنه شمال و جنوب، قروه، مهاباد، بافت و شازند در مجلس شورای اسلامی و از اعضای گروه دوستی پارلمانی اعزامی به ارمنستان نیز حضور داشتند که در خصوص توسعه همکاری های اقتصادی، امنیتی و امور دفاعی با همتایان خود گفتگو و رایزنی کردند.