نشست فراکسیون اصناف و اشتغال مجلس با رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)
نشست فراکسیون اصناف و اشتغال مجلس با حضور رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نشست فراکسیون اصناف و اشتغال مجلس شورای اسلامی عصر امروز (یکشنبه ۱۱ مهرماه) با حضور سید مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) و اعضای این فراکسیون به منظور رفع دغدغه های نمایندگان در حوزه حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه و بررسی اقداماتی که این کمیته در این زمینه انجام داده برگزار شد.
شهباز حسن پور بیگلری رئیس فراکسیون اصناف و اشتغال مجلس شورای اسلامی ضمن آرزوی موفقیت برای دولت مردمی آیت الله رئیسی از رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) به عنوان فردی ولایتمدار ، دارای رزومه درخشان در سمت هایی در وزارت دادگستری و قوه قضائیه یاد کرد.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس با بیان اینکه دغدغه اصلی کمیته امداد امام خمینی (ره) خدمت به اقشار نیازمند جامعه است و متولیان امر در جمهوری اسلامی ایران خود را مسئول رسیدگی به آنها می دانند، افزود: امروز در مورد یارانه پنهان یک نفر از اغنیا به اندازه ۲۰ نفر از نیازمندان جامعه از حامل های انرژی استفاده می کند، بنابراین ما وظیفه رسیدگی به نیازمندان جامعه را برعهده داریم.
وی خطاب به بختیاری رئیس کمیته امداد یادآور شد: آنچه در حکم رهبر معظم انقلاب به شما تاکید شده ایجاد توانمندسازی و درآمد پایدار برای خانواده های تحت پوشش است که شما در این راستا اقدامات بزرگی انجام دادید، کما اینکه افزایش سقف وام قرض الحسنه از ۵۰ به ۱۰۰ میلیون که بدون هیچ قید و بندی در اختیار نیازمندان قرار می دهید، از جمله این اقدامات است.
حسن پور بیگلری همچنین از رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) درخواست کرد تا به مسئولان این کمیته در نقاط مختلف کشور ابلاغ کند که ارتباط بیشتری با نمایندگان مردم در مجلس داشته باشند.
عفت شریعتی نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس نیز در این دیدار با بیان اینکه حوزه انتخابیه اش دارای تعداد زیادی از افراد تحت پوشش کمیته است، از رئیس کمیته خواست تا عنایت ویژه ای به این منطقه داشته باشد.
آرا شاوردیان نماینده مسیحیان ارمنی شمال کشور در مجلس با بیان اینکه کمیته امداد امام خمینی (ره) فارغ از دین و مذهب به تمام اقشار نیازمند جامعه کمک می کند، افزود: ما دارای ۳۰۰ خانواده هستیم که ارادت ویژه ای به رهبر معظم انقلاب دارند، اما در این بحران کرونا از حضور ایشان در بین خانواده شهدای ارامنه محروم شدیم، بنابراین از شما می خواهیم به عنوان معاون رهبر معظم انقلاب سلام و ارادت جامعه ارامنه را به ایشان برسانید.
صمدالله محمدی نماینده مردم بافت و رابر و ارزوئیه در مجلس نیز ضمن قدردانی از این کمیته که در جهت رفع فقر و محرومیت در کشور گام برمی دارد از برخی بروکراسی های اداری در روند ارائه خدمات به اقشار آسیب پذیر جامعه گلایه کرد و افزود: کمیته امداد امام خمینی (ره) تنها پناهگاه محرومان است، بنابراین انتظار داریم در این شرایط سخت به این قشر بیشتر توجه کند. همچنین روند ارائه خدمات به ویژه به زنان سرپرست خانوار را تسریع کند.
علی اکبر بسطامی نماینده مردم ایلام، ایوان، چرداول، مهران و ملکشاهی و سیروان در مجلس یازدهم با بیان اینکه امروز در نقاط مختلف کشور کمیته امداد امام خمینی (ره) با نگاه پدر و فرزندی به محرومان رسیدگی می کند، از بختیاری به عنوان پدر معنوی این تشکیلات یاد کرد.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان این کمیته مجدانه در جهت ارائه خدمات به اقشار آسیب پذیر جامعه تلاش می کنند، یادآور شد: براساس تبصره ۱۶ قانون بودجه تاکید شد که اعتباراتی که به نهادهای حمایتی جهت ارائه تسهیلات به اقشار کم درآمد تخصیص می یابد، چنانچه به وظایف خود به درستی عمل نکنند، اعتباراتشان به سایر دستگاه ها منتقل شود و این در حالی است که کمیته امداد هیچگاه در این زمینه کوتاهی نداشته و در مورد رصد مشاغل نیز انحراف معیار آن در حد صفر است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: امروز مددجویان در کمیته امداد امام خمینی (ره) به لطف این نگاه پدرانه در چرخه اقتصاد نقش آفرین هستند و به مرحله خودکفایی رسیده اند.
محمد علی پور نماینده مردم ماکو و چالدران و پلدشت و شوط در مجلس نیز با بیان اینکه نماینده ۴ شهر محروم کشور است، افزود: کارایی تسهیلاتی که کمیته امداد برای اشتغالزایی اختصاص داده بیشتر از سرمایه گذاری های کلان در این حوزه است، ضمن اینکه تسهیلات وام خردی که در اختیار محرومان قرار می دهند، نقش موثری در ایجاد اشتغال داشته است.
وی در پایان تاکید کرد که مجلس از این آمادگی برخوردار است تا در جهت تامین منابع از کمیته امداد امام خمینی (ره) حمایت کند.
محمد صفائی دلوئی نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس افزود: با توجه به آسیب هایی همچون خشکسالی که ممکن است اشتغال خرد به همراه داشته باشد، شما باید وارد حوزه زنجیره ها شوید.
سید سلمان ذاکر نماینده مردم ارومیه در این نشست گفت: شما باید در راستای عدالت محوری، ارائه خدمات به استان های کمتر توسعه یافته را در اولویت قرار دهید.
وی از رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) خواست تا امتیازی را برای نمایندگان مردم در جهت تسریع ارائه خدمات به اقشار آسیب پذیر در بخش های مختلف کشور قائل شود.
معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار، نیک شهر، کنارک و قصرقند در مجلس نیز با تاکید بر اینکه حوزه انتخابیه اش از جمله مناطق محروم بوده که به اندازه چند کشور وسعت داشته و با مشکلات متفاوتی مواجه است، افزود: محرومیت و مشکلات در سیستان و بلوچستان دارای سناریوی متفاوتی است و در آن دوگانه ماهیگیری و ماهی وجود ندارد، چرا که این منطقه فاقد زیرساخت های توسعه است و مردم در آن هنوز با یارانه زندگی می کنند و حتی محرومیت به اندازه ای است که افراد فاقد شناسنامه حتی از دریافت یارانه هم بی بهره هستند.
وی یادآور شد: بنده در این استان روستاهایی را کشف کرده ام که هنوز به مثابه ۱۴۰۰ سال قبل زندگی می کنند، بنابراین ضمن قدردانی از تلاش های جهادی شما، درخواست می کنم برش های استانی و شهرستانی ارائه تسهیلات در حوزه اشتغال را در اختیار نمایندگان مردم قرار دهید.
این نماینده مردم در مجلس تاکید کرد: در حوزه انتخابیه ام تعدادی اراضی دیم در اختیار افراد تحت پوشش شما قرار دارد که اگر به طور امانی دو دستگاه بولدوزر در اختیار آنها قرار دهید، شک نکنید تحولی اساسی در نظام معیشتی آنها ایجاد می شود، ضمن اینکه از شما می خواهم در منطقه چابهار برای دانشگاهی که وجود دارد، یک واحد خوابگاه ایجاد کنید.
اسماعیل حسین زهی نماینده مردم خاش، میر جاوه ، بخشهای نصرت آباد و کورین نیز از رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) خواست تا براساس وعده ای که سال گذشته بعد از سفر به سیستان و بلوچستان درخصوص ایجاد خوابگاهی برای دختران بازمانده از تحصیل جهت بهره مندی از خدمات آموزشی داده بود، جامه عمل بپوشاند.
محمد باقری نماینده مردم بناب نیز به رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) پیشنهاد داد تا با تیم اقتصادی دولت در خصوص افزایش یارانه افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی مذاکره کند تا به جای اینکه یارانه سایر اقشار جامعه افزایش یابد، یارانه این افراد به چندین برابر افزایش داده شود و تاکید کرد که مجلس در این زمینه با این کمیته همکاری خواهد کرد.
ملک فاضلی نماینده مردم سراوان ، سیب، سوران و مهرستان با بیان اینکه سیستان و بلوچستان دارای بیشترین تعداد افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) است، یادآور شد: هم اکنون تعدادی از افراد در شهرهای این استان در داخل سنگلاخ زندگی می کنند و این در حالی است که می توان با ایجاد مشاغل خانگی به ویژه سوزن دوزی برای زنان سرپرست خانوار، برای آنها خوداشتغالی ایجاد کرد.
سید البرز حسینی نماینده مردم خدابنده در مجلس با بیان اینکه ان شالله شرایطی در کشور ایجاد شود که مجموعه کمیته امداد امام خمینی (ره) تنها به اقدامات فرهنگی بپردازد، افزود: شما باید باورهای افراد را برای توانمندسازی تغییر دهید.
وی تاکید کرد: حدود ۱۵ سال پیش در آوج و آبگرم زلزله ای رخ داد که در پی آن وام هایی به مردم اعطا شد که تصور کردند بلاعوض است، اما در شرایط کنونی بانک ها آنها را تحت فشار قرار داده اند که این وام ها را بازگردانند، بنابراین از شما می خواهیم نشستی در مجلس با حضور مسئولان مربوطه برگزار کنید تا این مشکل برطرف شود.
شیوا قاسمی پور نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس یازدهم نیز با بیان اینکه ارائه تسهیلات به خانواده های کم برخوردار آنها را از نیازمندی خارج کرده است، افزود: در مورد تسهیلات قرض الحسنه کارگشایی و ودیعه مسکن از صندوق امداد ولایت، اعتبارات ویژه ای به استان های محروم اختصاص دهید، ضمن اینکه سقف وام ۲ میلیون تومانی که برای تهیه لوازم خانگی برای افراد نیازمند در نظر گرفته اید را افزایش دهید.
محسن زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه و مه ولات و زاوه در مجلس با انتقاد از آمار ارائه شده از سوی مسئولان کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: اگر این آمار صحت داشته باشد، شما باید میزان بیکاری را به ۳.۳ کاهش داده باشید، اما آمارهایی که از منابع رسمی اعلام می شود، این موضوع را تایید نمی کند و حتی ما شاهد افزایش نرخ بیکاری نیز بوده ایم.
وی یادآور شد: ارائه تسهیلات وام به افراد نیازمند شغل پایداری برای آنها ایجاد نمی کند، بنابراین شما باید روش خود را عوض کنید، کما اینکه می تواند همچون کشور چین که به تقویت صنایع مادر پرداخته که مشاغل را به خانه ها می برد، در این زمینه فعالیت کنید.
زنگنه با بیان اینکه میانگین بین المللی در حوزه کارآفرینی بیانگر این است که از هر ۱۰۰ نفر ۲۰ نفر توانمندی کارآفرینی دارند، تاکید کرد: تنها ارائه آمار کلان، ما را درگیر نظام تصمیم سازی معیوب می کند، بنابراین باید با آسیب شناسی جدی، روش ها در این حوزه تغییر کند و به جای اینکه اعتبارات ۵ هزار میلیاردی را خرد کرده و در اختیار افراد نیازمند قرار دهید، روی مدل ها کار کنید.
سید کاظم موسوی نماینده مردم اردبیل و نمین و نیر و سرعین نیز افزود: شما باید در برنامه بلندمدت، اعتبارات را در استان ها تقسیم کنید، ضمن اینکه استان های محروم را بیشتر مورد توجه قرار دهید.
علیرضا زندیان نماینده مردم بیجار نیز گفت: شما براساس دیدگاه آمایشی و شاخص های توسعه حرکت نمی کنید، بنابراین باید این روش اصلاح شود، ضمن اینکه می توانید در ارتقای صنایع که در مناطق مختلف فعالیت کرده و می توانند اشتغالزایی کنند، سهیم باشید.
منصور شکرالهی نماینده مردم کهنوج و منوجان و رودبارجنوب و قلعه گنج و فاریاب از رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) خواست تا با ایجاد شغل و حمایت از کارآفرینان در جهت محرومیت زدایی گام بردارد.
محمد وحیدی نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس افزود: شما تنها به اثبات عملکرد گذشتگان نپردازید و به این نکته توجه کنید که ما در زنجیره تولید گرفتاریم و این امر تک شغلی ایجاد کرده است.
وی در ادامه از رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) خواست تا در جهت حفظ مشاغل موجود و تامین هزینه های درمان افراد نیازمند، به طور جدی ورود کند.
وحیدی تصریح کرد: از سال ۸۴ بیمه روستایی عشایری ایجاد شد که با شرط پرداخت حق بیمه ۱۵ ساله بدون شرط سنی به افراد خدمات ارائه دهد و این در حالی است که افرادی با داشتن ۶۵ سال سن هنوز بازنشسته نشده اند، بنابراین این بدترین نوع بیمه در کشور است که باید به آن ورود کنید.
محمدرضا دشتی اردکانی نماینده مردم اردکان در مجلس افزود: هم اکنون معادن زیادی در سراسر کشور وجود دارد که قانونی برای آن در کمیسیون صنایع در حال نگارش است، بنابراین اگر یک درصد از سهم معادن به کمیته امداد به عنوان نهادی مقدس تخصیص یابد، منبع بسیار خوبی برای حمایت از افراد نیازمند خواهد بود.
فتح الله توسلی نماینده مردم بهار و کبودراهنگ افزود: هم اکنون شرایط اقتصادی کشور فشار زیادی را بر شما تحمیل کرده و تعداد افراد تحت پوشش را به رغم منابع محدودی که در اختیار دارید، افزایش داده، بنابراین می توان براساس تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن، بخشی از بودجه این حوزه را به کمیته داد که نتیجه آن جلب رضایت عمومی است. ضمن اینکه کمیته نیز باید اعتباراتی را در جهت اعطای کمک بلاعوض به افراد نیازمند در اختیار نمایندگان قرار دهد.
خلیل بهروزی فر نماینده مردم فومن و شفت در مجلس نیز در این نشست افزود: اکثر مردم از نمایندگان تقاضای وام و اشتغال دارند به خصوص اینکه بخش اعظمی از جمعیت کشور را افراد آسیب پذیر تشکیل می دهند، بنابراین می طلبد که کمیته امداد در این زمینه با ما همکاری کند.
در ادامه این نشست سیدمرتضی بختیاری با تشریح رویکرد و اقدامات این نهاد در حوزه اشتغالزایی، افزود: در حال حاضر حدود پنج میلیون نفر تحت حمایت کمیته امداد هستند که یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر سالمند و تعداد دیگری کودک به شمار می روند که از دایره شمول اشتغال خارج هستند. وی تاکید کرد: کمیته امداد در حوزه ایجاد اشتغال خانگی یک کار علمی انجام داده و توانمندسازی و ایجاد اشتغال پایدار را هدفگذاری کرده است. ضمن اینکه چون ۶۰ درصد جامعه تحت حمایت را زنان سرپرست خانوار تشکیل می دهند، با ایجاد مشاغل خانگی کاری کردیم که توجه به اشتغال، مادر بودن آنها را تحت الشعاع قرار ندهد.
رئیس کمیته امداد با بیان اینکه اجرای هر پروژه در کشور باید یک پیوست عدالت داشته باشد، تاکید کرد: کمیته امداد براساس ماده ۸۳ قانون برنامه ششم توسعه موظف به ایجاد سالانه ۷۰ هزار شغل بوده است، که بر این اساس طی سال ۹۶ حدود ۱۵۴ هزار فرصت شغلی، در سال ۹۷ تعداد ۱۴۹ هزار فرصت شغلی، سال ۸ه خدود ۱۷۵ هزار شغل و در سال ۹۹ بیش از ۱۹۷ هزار شغل ایجاد کرده است. در شش ماهه نخست سال جاری نیز ۷۰ هزار فرصت شغلی راه اندازی شده است که در مجموع ۷۴۸ هزار شغل معادل ۲۱۳ درصد تعهد برنامه ششم فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد شده است.
رئیس کمیته امداد به آموزشهای ارائه شده برای توانمندسازی و اشتغال مددجویان اشاره کرد و افزود: تعداد افراد بهره مند شده از آموزش های فنی و حرفه ای در سال ۹۶ بیش از ۴۰ ۲۹ هزار، در سال ۹۷ بیش از ۱۸۳ هزار، در سال ۹۸ بیش از ۱۵۲ هزار، در سال ۹۶ بیش از ۱۷۳ هزار و در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ بیش از ۷۸ هزار شغل بوده است .
وی با اعلام آمادگی کمیته امداد برای پذیرش مسئولیت اشتغال خرد و خانگی کشور، یادآور شد: براساس اقدامات توانمندسازی کمیته امداد، از سال ۹۶ تاکنون بیش از ۱۶۹ هزار خانوار خودکفا شده و از چرخه حمایت کمیته خارج شدهاند.